De hippe pottenbakker - Lifestyle Xperience Skip to content

De hippe pottenbakker

Ik ben te gast in het dorpje Tinte. Daar tref ik Ron in zijn eigen omgebouwde paardenstal welke nu dienst doet als showroom en atelier dat is gevestigd op het adres Blindeweg nummer 5.
Bij binnenkomst is het meteen duidelijk. Hier is de ware kunstenaar actief. Prachtige lampen en vazen sieren de ontvangstruimte en het ademt als pure abstractie.
Magnifiek!

logo_cerabeau_®

Terwijl ik een rondleiding krijg door het prachtige gebouw vertelt Ron over het ontstaan van zijn bedrijf genaamd ; Cerabeau.
Ron neemt mij mee terug naar het jaar 1979 en vertelt over zijn werkzaamheden als IT specialist en hoe hij bedrijven bezocht waarbij hij zijn kennis benutte voor het maken van passende en op maat afgestemde software programma's.
Hoewel hij dit werk leuk vond om te doen lag hier niet zijn hart. Hij zocht en vond iets tastbaarders, namelijk de 3d printer.
Hij was (en is) op slag verliefd.
Om de techniek van het 3d printen te leren en te beheersen begon hij met het printen van plastic.
Maar al snel stapte hij over op klei. Hij volgde een opleiding tot keramist aan de Klei Academie en gedurende een periode van 2 jaar leerde hij alles over het kneden, mixen, glazuren en het afbakken van klei.

Creativiteit in een modern jasje. 

Tussen de kunstenaars op de academie was Ron als IT 'er weliswaar de 'vreemde eend in de bijt'. Toch wist hij meteen dat hij dat hij op het juiste figuurlijke pad zat.
Ik citeer: "Kunst is emotie en IT-werkzaamheden zijn ' zwart-wit." Deze twee tegenstrijdigheden maken Ron en zijn producten uniek.

Wat mij opvalt in het oude ambachtelijk ogende atelier is de ultramoderne hightech computer.
Wanneer ik hem vraag om deze toch wel bizarre combinatie toe te lichten, begint hij te lachen. Hij vertelt dat die combinatie juist datgene is wat hij het allerleukst vindt.

Met zijn hypermoderne hightech software programma maakt hij zijn ontwerp. De 3d printer doet de rest. De klei wordt laag voor laag gespoten en dan ontstaat er een begin van een nieuwe verbluffende Cerabeau creatie. Het pottenbakkersambacht in een modern jasje.
Ik kan Ron dan ook niet anders omschrijven dan als 'de hippe pottenbakker ' .
Met liefde en passie ontwerpt en creëert Ron op geheel eigen wijze de meest prachtige lampen, vazen en abstracte kunstwerken.

Zijn producten zijn verkrijgbaar via hun eigen webshop welke beheert wordt door zijn vrouw Irene. Zij is tevens verantwoordelijk voor het bijbehorende fotomateriaal.
Wilt u met eigen ogen zien hoe de 3d printer werkt, kom dan 2de paasdag naar Lake7. 

lineae-8hoek

Demonstratie 3D printen

Ron zal deze dag demonstraties 3D printen verzorgen. Tevens kunt u ook uw eigen unieke Cerabeau kunstwerk aanschaffen.

 

Dus...wederom sluit ik af met ' komt dat zien, komt dat zien en laat u verwonderen …'

Kom naar Lifestyle Xperience en start je eigen traditie.

Ontdek de geheimen van deze prachtige locatie en voel de magie van het samenspel tussen zien, doen en beleven!

100% pleziergarantie.

 

Bestel nu je kaarten om teleurstelling te voorkomen.

Vol = echt Vol

Je kunt natuurlijk ook gewoon een toegangsticket kopen bij de entree van het evenement, de prijs is dan €8,25 p.p.
Kinderen tot 12 jaar GRATIS